GrafoTherm

Beskyt din ejendom mod kondens

GrafoTherm Anti-condensation

Kondens er en fysisk forandringsproces, hvor fx vanddamp bliver til flydende vand, når det kommer i kontakt med en overflade. Luft indeholder vanddamp, som kondenserer til vand på en tilstrækkelig kold overflade. Processen sker ved hurtige ændringer i vejrforholdene, som fx regn, eller ved varmeafgivelse om natten og skaber især problemer i uopvarmede haller eller på ikke isolerede tage og baldakiner.

 

GrafoTherm – antikondens maling

Problemer forårsaget af kondens undgås nemt ved brug af den ny Tikkurila GrafoTherm antikondens maling. Den adsorberer kondensfugten og forhindrer, at der dannes dråber. Når kondensforløbet stoppes, fordamper den fugt, der er absorberet af malingen hurtigt.


Undgå kondens

GrafoTherm er en 1-komponent vandbaseret antikondens maling til ståltagplader, stålstrukturer og andre metalflader, hvor der kan opstå kondens og problemer med dryppende vand. Præcis som BioRid, er GrafoTherm opbygget af millioner af mikroporer i størrelsen 0,1–100 my. De danner en flerlaget, porøs struktur med fremragende fugtabsorberende egenskaber.


På grund af den mikroporøs struktur, som bryder overfladespændingen og spreder fugten ud, sker fordampningen hurtigere end ved almindelige malinger.


GrafoTherm
GrafoTherm

Andre egenskaber

Varmeisolerende (λ = 0,085 W/mK) og støjdæmpende er andre af GrafoTherms vigtige funktioner.

Ved at danne et relativt tykt lag sinker malingen hurtige temperaturændringer i overfladen. Dermed falder overfladetemperaturen på fx profilstål på tage ikke så hurtigt under dugpunktet om natten. På varme sommerdage isolerer det også overflader og holder dem køligere.

 

GrafoTherm_DK_video
Video: Demonstration af GrafoTherm anti-kondens effekt

Påføring

Typiske anvendelsesområder for GrafoTherm er lagerbygninger og parkeringshuse, ventilationskanaler og vandværker, andre produktionsfaciliteter og sportspladser, indvendige flader på vindmølletårn, havcontainere, tog- og transportvogne, stalde osv.


De bedste resultater med GrafoTherm opnås ved sprøjtemaling, men det kan også påføres med pensel eller rulle. Der er en speciel version til sprøjtemaling på produktlinjer - GrafoTherm Line.


Produktnavn

Specifik massefylde

 

Teoretisk dækning

 

Vandabsorbering

 

Påføringsmetoder

Farver

 

GrafoTherm

1,1 kg/l

1,8 - 1,1 m2/l (WFT

600 - 1000 g/m2)

 

Ca. 350 g/m2 vand, 900 g/m2 våd (NF P 15-203-1)

 

Airless sprøjte, pensel og rulle

Hvid og grå

GrafoTherm Line

1,05 kg/l

1,8 - 0,9 m2/l (WFT

600 - 1200 g/m2)

 

Ca. 650 g/m2 vand, 1200 g/m2 våd (NF P 15-203-1)

 

Konventionel sprøjte eller gips sprøjtepistol

 

Hvid og grå


GrafoTherm hjælper dig med at løse kondensproblemer

  • Effektiv afhjælpning af kondens og dryppende vand
  • Udviklet som en antikondens maling, men isolerer også mod varme
  • Specielle versioner til brug på malerlinjer
  • Miljøvenlig og forbedrer indeklimaet
  • I overensstemmelse med kravene i EN13501-1, klasse A2-s1d0
  • Modstandsdygtig overfor brand og spredning af flammer, og derfor kan GrafoTherm påføres indvendig på skibe (MED-B-8648)